SRIP GoDigital

Novice


RAZPIS za podelitev nagrade GoDigital za najboljši digitalni projekt leta 2024


 

Združenje za informatiko in telekomunikacije pri GZS ter partnerstvo SRIP GoDigital vabita k prijavi na razpis za podelitev nagrade GoDigital za najboljši digitalni projekt leta 2024. K razpisu vabljeni člani, ostale gospodarske družbe ali samostojni podjetniki s sedežem v Sloveniji.

 

Za nagrado lahko kandidirajo projekti, ki so bili začeti ali zaključeni v obdobju dveh let do objave razpisa ter projekti izvedeni v Sloveniji ali pa ga je izvedlo Slovensko podjetje v tujini. Vsak predlagatelj lahko prijavi največ dva projekta.

 

Prve tri nominirance bomo razglasili na konferenci GoDigital 2024, ki bo potekala 19. novembra 2024 na Brdu pri Kranju.

 

Namen razpisa je:

  • izbrati najboljši digitalni projekt leta in podeliti nagrado GoDigital,
  • spodbuditi kakovost, izvirnost, inovativnost in učinkovitost digitalnih projektov in tehnično dovršenost digitalnih projektov,
  • promovirati uvajanje digitalnih tehnologij za dvig konkurenčnosti gospodarstva in prispevek k trajnostnemu razvoju.

 


Več o razpisu si lahko preberete tukaj >> NAGRADA-GODIGITAL

 

Rok za prijavo na razpis: 9. september  2024!

 

 

 

 

V letu 2023 je zmagovalec postalo podjetje MEDIUS d.o.o. s projektom »Frodo AI - Implementacija programske rešitve za detekcijo zavarovalniških prevar s pomočjo strojnega učenja.« Rešitev je bila razvita za Slovensko zavarovalno združenje in naslavlja enega od največjih izzivov v zavarovalništvu in sicer ločiti pristne prijave škod od zlonamernih. Zavarovalnice vsako leto zaradi preskusov prevar utrpijo visoke stroške, preprečevanje teh poskusov pa je velik izziv. Frodo AI s pomočjo umetne inteligence (UI) poskuša zaznati prevare in preprečiti njihovo realizacijo. Glavna naloga rešitve pa je podpora pri odločanju, saj na podlagi zbranih podatkov preiskovalcem ponudi dodatne vpoglede v prej skrite podrobnosti. S pomočjo UI se lahko pregledovanje primerov pospeši, saj razvrščanje opravi UI, človek pa na podlagi podane ocene hitreje določi ali gre za poskus prevare ali ne. Rezultati kažejo, da je vsak četrti pregledan škodni spis bil tudi potrjen za prevaro, kar je izjemen dosežek te rešitve.

V finale sta se uvrstili še podjetje BE-terna d.o.o. s projektom »Optimizacija zalog z avtomatizacijo prenosov med lokacijami in državami, dopolnjevanja zalog iz centralnega skladišča ter prvega polnjenja trgovin v podjetju MASS« in podjetji Riko d.o.o. in Smartis d.o.o. s skupnim projektom »Riko Smart - Digitalni dvojček za udobno in zdravo bivalno okolje«.

Več o lanskoletnem dogodku pa si lahko preberete TUKAJ>>


 

Fotogalerija