SRIP GoDigital

Novice


Raziskava Digital4Sustainability - spretnosti in vloge

 

 

Raziskava je na voljo preko QR kode ali povezave

 

 

 

Povezava do raziskave

 

Raziskava Digital4Sustainability - spretnosti in vloge

 

Vabimo vas, da sodelujete v anketi projekta Digital4Sustainability in vplivate na oblikovanje učinkovite evropske »Digital4Sustainability Skills Strategy”. Izkoristite priložnost in določiti prihodnje poklicne vloge digitalnih strokovnjakov na področju trajnostnosti v Evropi! 

Vprašalnik je ključni element projekta Digital4Sustainability, štiriletne mednarodne pobude, ki jo financira Evropska unija. V projektu sodeluje 24 partnerjev in 5 pridruženih partnerjev iz 13. držav članic EU. Iz Slovenije sodelujemo Združenje za informatiko in telekomunikacije pri GZS v sodelovanju s SRIP GoDigital in Center za poslovno usposabljanje. Vsi partnerji bomo združili moči, da bi pospešili digitalni in trajnostni prehod (t. i dvojni prehod) v celotni evropski industriji.

Cilj projekta je izkoristiti digitalno trajnostnost Evrope. Osredotočili se bomo na to, kako lahko digitalizacija podpre trajnostnost in z oblikovanjem, razvojem in uporabo digitalnih tehnologij in inovacij omogoči, pospeši in razširi okoljski in družbeni trajnostnostni razvoj. Projektni konzorcij bo spodbujal razvoj strokovnih znanj in vlog na področju digitalne trajnostnosti ter podpiral razvoj usposobljene delovne sile za digitalno trajnostnost. 

V tej raziskavi nas zanima presečišče med digitalizacijo in trajnostnostjo. Z raziskavo želimo izvedeti več o digitalizaciji za trajnostni razvoj: Katere vloge in katera znanja so potrebna?

Vaše sodelovanje v tej raziskavi je bistvenega pomena, saj nam bo pomagalo začrtati to nastajajoče področje in bolje razumeti strokovna znanja in spretnosti ter potrebe po delovni sili, povezane z digitalno trajnostnostjo. Informacije zbrane v tej raziskavi bodo podlaga za opredelitev nove strategije znanj za digitalno trajnostnost (Digital Sustainability Skills Strategy) in pripravo učnih programov za usposabljanje strokovnjakov za digitalno trajnostnost.

Anketa je sestavljena iz naslednjih 4 delov:

1. Splošna vprašanja o vaši organizaciji

2. Vprašanja o vlogah

3. Vprašanja o znanjih in spretnostih

4. Vprašanja o izobraževanju in usposabljanju

Za izpolnitev ankete boste potrebovali največ 15 minut. S sodelovanjem v anketi boste lahko pridobili možnost vpogleda v rezultate naše študije, ki bo prvi izroček projekta in bo orisal trenutne potrebe po veščinah digitalne trajnostnosti v Evropi! Na koncu vprašalnika označite, da želite dobiti ta dokument.

Vabimo vas tudi, da postanete del naše skupnosti in se vključite v prihodnje faze projekta Digital4Sustainability ter spremljate novice, dogodke in napredek projekta Digital4Sustainability.

 Že vnaprej se vam zahvaljujemo za vaš dragoceni prispevek!

 Za vsa dodatna vprašanja lahko obrnete na vodjo projekta na GZS ZIT, Mateja Baebler na e-mail mateja.baebler@gzs.si ali na telefon 031 253 933.




Opis raziskave EU Digital4Sustainability.pdf

 

Fotogalerija